Agriport unit voorzijde
Agriport unit voorzijde

Beleggen in bedrijfsunits of garageboxen

Bedrijfsunits en garageboxen zijn ideaal voor met name de kleinere ondernemers en particulieren. Zij kunnen hier werken, klanten ontvangen, voorraad opslaan of hobby uitoefenen. Maar ook voor beleggers is een bedrijfsunits of garagebox interessant. Bedrijfsunits en garageboxen zijn namelijk uitstekende investeringsobjecten.

De voordelen

 • Slimme investering

  Als onroerende zaak op eigen naam is een bedrijfsunit of garagebox een slimme investering. De waarde stijgt doorgaans in de loop de jaren. Daardoor ben je bijna altijd verzekerd van een goed rendement.

 • Géén overdrachtsbelasting

  Omdat het nieuwbouw betreft ben je geen 10,4% overdrachtsbelasting verschuldigd. Tevens worden de notariskosten door de verkoper betaald.

 • Goed te verhuren

  De vraag naar bedrijfsunits en garageboxen is groot. Daardoor kun je een bedrijfsunit of garagebox redelijk eenvoudig verhuren of later doorverkopen. Ca. 40% van VVE kosten is door te berekenen aan de huurder.

 • Verhuur uitbesteden

  De verhuur kan worden uitbesteed aan Broekman makelaars. Je kunt door financieel en technisch beheer volledig worden ontlast en ontvangt dan maandelijks een huurafrekening met daarop de inkomsten en uitgaven.

 • Makkelijk te exploiteren

  De exploitatie van bedrijfsunits of garageboxen is eenvoudig. Bovendien zijn units en boxen onderhoudsarm en standaard voorzien van een inbraak- en brandmeldinstallatie. De onderhoudskosten worden door de VVE betaald. Je hebt er daardoor weinig omkijken naar.

En de belasting?

Verhuur je als privé persoon aan een derde een bedrijfsunit of garagebox, dan vallen deze inkomsten voor de Belastingdienst onder het relatief goedkope Box III tarief (1,2%). Dit geldt ook bij verkoop als je meer waarde hebt gerealiseerd.